Hotel Ikos Dassia

Dassia, Krf

Opis destinacije

Zbog blage klime i velike vlažnosti, Krf, jedno od sedam Jonskih ostrva, poznat je po smaragdnim uvalama, kristalno čistom moru, lepim plažama okruženim zelenilom, nepreglednim brdima obraslim maslinjacima i, u novije vreme, luksuznim hotelima. Ostrvo je dobilo ime po nimfi Kerkiri, u koju se Posejdon zaljubio, kidnapovao je i doveo na Krf. Istoimeni glavni grad ostrva jedan je od najlepših gradova u Grčkoj, prepun zelenila, divnih trgova, uskih uličica u kojima preovlađuje venecijanska i engleska arhitektura, dobro sačuvane znamenitosti ranijih osvajača. Grad ima dve tvrđave, staru i novu, i obe se nalaze u centralnom delu grada. Jedna od najposećenijih je svakako Liston ulica, sa mnogobrojnim fenjerima koji pružaju poseban ugođaj u toku večernjih šetnji. Godine 2007 grad Krf je os strane UNESCO-a proglašen Svetskim nasleđem. U gradu Krfu se nalazi Jonski univerzitet. Ostrvo Krf ima 107.900 stanovnika da gustinom naseljenosti 182 stanovnika/1 km. Ovo je najsevernije jonsko ostrvo i najzapadniji deo Grčke. Ostrvo Krf uprkos suvim letima ima bujnu vegetaciju zahvaljujući kišnim zimama. Zelenije je od ostalih grčkih ostrva. Ima 2 miliona stabala maslina čije je gajenje pre ekspazije turizma bilo osnovno zanimanje meštana. Ostrvo Krf je posebno popularno među britanskim turistima koji na njemu nalaze rajske plaže i ludi provod koji su im leti glavna zanimacija. Na Krfu se mogu naći moderni vidovi zabave, luksuzni hoteli i uznapredovali gradovi, ali je takođe uobičajeno naići i na ljupka tradicionalna sela u kojima se ljudi bave gajenjem maslina, limuna ili žitarica, a gde je glavno prevozno sredstvo još uvek – magarac. Čitavo ostrvo odiše mirisima pomorandži i limuna. Na jugu ostrva se nalaze brojni vinogradi.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Sopstveni Prevoz
  • Opis smeštaja
  • Cenovnik (paket aranžman)
  • Cenovnik (smeštaj)
  • Uslovi plaćanja

Položaj: Ovaj izuzetno luksuzni hotel iz poznatog lanca Ikos, je u živopisnom mestu Dassia, na privatnoj plaži i okružen je zelenilom. Plaža je peščano-šljunkovita. Od grada Krfa i međunarodnog aerodroma udaljen je oko 14 kilometara. Otvaranje hotela planirano je za maj 2018. godine.

Sadržaj: Gostima su na raspolaganju dva bazena, od kojih jedan ima izdvojeni deo za decu, tri teniska terena, fitnes centar, spa centar, košarkaški teren, odbojka na plaži, zumba, aerobik, stoni tenis, mogućnosti za vaterpolo, odbojku i fudbal na plaži, pilates. Hotel poseduje sedam a-la-carte resotrana grčke, azijske, italijanske, francuske i lokalne, krfske kuhinje, kao i 5 barova, dečiji klub, čuvanje dece (uz doplatu), otvoreni bioskop, koncerati i pozorišne predstave. Wi-Fi internet konekcija dostupna je u čitavom hotelu i besplatna je. Hotel gostima obezbeđuje peškire za bazen i plažu. Plaža je opremeljena ležaljkama i suncobranima koji se ne plaćaju dodatno.

Smeštaj: Gostima je namenjeno 409 soba, različitih tipova i kvadratura. Sobe imaju: klima uređaj, kupatilo sa kadom ili tuš kabinom, bademantil, ketler, DVD/CD plejer, TV, balkon, fen za kosu, sef, mini-bar, Wi-Fi internet konekciju. Dvokrevetne superior sobe su u glavnoj zgradi, veličine 25 m2. Namenjene su za smeštaj dve osobe. Superior trokrevetna soba, veličine 25 m2, je u glavoj zgradi, a treći ležaj je sofa. Junior Suite tip je sobe veličine 35 m2 . Treći ležaj je sofa. Ovaj tip sobe, sa pogledom na vrt ili more, namenjen je za smeštaj dvoje odraslih i jednog deteta. Porodična soba, veličine 50 m2, nemenjena je za smeštaj četiri osobe - francuski kreveti i dva odvojena kreveta ili dva francuska kreveta. Nalaze se u glavnoj zgradi.

Usluga: "Infinite lifestyle" ultra all inclusive koncept. Obroci se služe po prinicpu švedskog stola. 

-Prilikom rezervacije uplaćuje se ceo dinarski deo aranžmana i 40% deviznog dela aranžmana (odnosi se na aranžmane za Grčku, Bugarsku leto i zima, evropske gradove autobusom...). Ostatak deviznog dela aranžmana se uplaćuje najkasnije 20 dana pre početka korišćenja usluga. Troškovi prevoza i međunarodno zdravstveno osiguranje se u celosti uplaćuju 20 dana pre početka korišćenja aranžmana.

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate

FT

Video

Grčka

Hotelski i apartmanski smeštaj

Turska

Idealan odmor za celu porodicu