Istanbul

Istanbul, Turska

već od 359€

Opis destinacije

ISTANBUL – jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta, nekadašnja prestonica 3 velika carstva: Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog. Leži na Bosforu koji odvaja evropski deo Turske od njenog azijskog dela. Prvo je bio poznat kao Vizantion, kasnije kao Konstantinopolis i konačno kao Istanbul. Ne propustite da upoznate najslavniju građevinu Aja Sofiju koju je u 6. veku podigao imperator Justinijan i koja je služila kao najveći hrišćanski hram na svetu. Danas je najpoznatiji muzej u Turskoj.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
TERMIN PUTOVANJAHOTELCENA PO OSOBISPECIJALNA PONUDA
12.02.2022.-16.02.2022.
Dalan 3*419€399€
Klas 4*449€429€
Zurich 4*499€479€

POPUSTI I DOPLATE:
• deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaji popust 20€ ,
• doplata za 1/1 sobu u hotelu Dalan 55 €, u hotelu Klas 65 €,u hotelu Zurich 90 €

ARANŽMAN OBUHVATA:
• avio prevoz na relaciji Beograd – Istanbul – Beograd (čarter let prevoznika Air Serbia),
• aerodromske takse: 56 € (podložno promeni),
• transfer aerodrom – hotel – aerodrom,
• smeštaj u hotelu sa 3* I 4* na bazi 4 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto),
• smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
• usluge lokalnih vodiča,
• agencijske usluge.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
• fakultativne programe,
• međunarodno zdravstveno osiguranje: Za osobe do 18 godina 520,00 dinara, od 19 do 70 godina 782,00 dinara i od 71 do 86 godina 1.562,00 dinara.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:
• Aja Sofija + Plava Džamija + Hipodrom + Topkapi palata - Cena 50 € obuhvata: autobuski prevoz od hotela do Platoa Topkapi (individualan povratak u hotel), ulaznice (u Topkapi palati nije uključena ulaznica za harem), slušalice u Aja Sofiji, usluge lokalnog vodiča;
• Vaseljenska patrijaršija, Balat, Bugarska crkva ,Miniaturk ,Venecia outlet – 20€
• Krstarenje Bosforom, Ortakoj , Taksim - 25 €
• Tursko veče u restoranu Gar - 35€
• Tursko veče na brodu - 40€
Hotel Klas 4*-Lokacija: Ovaj moderan hotel nudi elegantne sobe opremljene LCD TV-om sa satelitskim kanalima, a nalazi se tik pored glavnog kampusa Univerziteta u Istanbulu. Gosti besplatno mogu da koriste sezonski bazen na krovu i saunu. Stanica metroa Vezneciler je udaljena samo 200 metara, a omogućuje lak pristup ostalim gradskim znamenitostima, poput Trga Taksim i Ulice Istiklal.Sadržaj:Sobe hotela Klas su uređene u svetlim bojama i imaju besplatan WiFi, mini-bar i pribor za pripremu čaja/kafe. Svaka soba sadrži moderno sopstveno kupatilo sa tušem bez kabine.Gosti mogu započeti dan uz bogat doručak na bazi švedskog stola i uživati u jelima turske i internacionalne kuhinje u hotelskom restoranu Tulipa. Osvežavajuća pića i grickalice se služe tokom dana u baru na terasi pored bazena.Kapali čaršija je udaljena 15 minuta hoda od hotela Klas. Tramvajska stanica Laleli-Üniversite se nalazi na 3 minuta hoda, a od nje se za 5 minuta može stići do Plave džamije, Aja Sofije i Palate Topkapi. Stanica metroa Vezneciler takođe je povezana sa Marmaray železnicom, koja goste vodi na azijsku stranu grada. Aerodrom Ataturk se nalazi na 18 km, a Aerodrom Istanbul na 49 km. Više informacija o hotelu na https://www.klashotel.com.tr/

Hotel Dalan 3*- Lokacija: Hotel se nalazi u starom evropskom delu Istanbula, Aksaray – Laleli, na oko 1km od velikog pokrivenog bazara Kapali Čaršije, 2 km od istorijskog dela Istanbula, trga Sultanahmet, na kom se nalaze najznačajnije znamenitosti ( Aja Sofija, Topkapi palata, Plava Džamija). U blizini hotela su mnogobrojne prodavnice i restorani sa vrlo ukusnom turskom kuhinjom. Udaljen je 250 m od glavne ulice Ordu Cd, kojom saobraća moderan tramvaj linija T1, i 400 m od metroa, linija M2, sa kojim se stiže do trga Taksim – centra modernog evropskog dela Istanbula. Sadržaj:Hotel raspolaže restoranom, barom, WiFi-om, liftom. Smeštaj: Sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene kupatilom sa fenom za kosu, klimom, telefonom, SAT TV-om. Usluga: Noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja - švedski sto). Više informacija o hotelu na http://www.dalanhotel.com/

Hotel Zurich Istanbul 4*sup
Lokacija: Nalazi se u blizini dinamične šoping četvrti Istanbula i na 15 minuta hoda od Kapali čaršije. Aja Sofija, Plava Džamija i druge glavne atrakcije su na 30 minuta hoda. Restoran Panorama služi jela internacionalne kuhinje uz koja možete uživati u pogledu na Bosfor i stari Istanbul. Smeštaj: Sve sobe imaju SATTV, WiFi, mini-bar, kupatilo i telefon. Usluga: Noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja - švedski sto).
Više informacija o hotelu na http://www.hotelzurichistanbul.com/
1.dan BEOGRAD – ISTANBUL
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” 2h pre poletanja kod šaltera Plana Tours-a broj 705. Poletanje aviona u 14:00h (JU802). Dolazak u Istanbul u 17:40h. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2. dan ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni obilazak znamenitosti Istanbula u pratnji lokalnog vodiča – Plato Topkapi (Plava Džamija, Aja Sofija, Dvorac Topkapi). Slobodno popodne. Noćenje.

3. dan ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Fakultativno: Obilazak Vaseljenske patrijaršije, Gvozdene bugarske crkve Sv.Stefana i živopisnog kvarta Balat, poznatog po šarenim stepenicama. Zatim odlazak do Miniaturka, jedinstvena izložba minijaturnih maketa koje predstavljaju najznačajnije objekte sagrađene u osmanskom i u periodu moderne Turske. Šoping u autlet centru Venecija koji je replika istoimenog grada.U večernjim časovima mogućnost fakultativnog odlaska na tursko veče. Noćenje.

4. dan ISTANBUL
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak na krstarenje Bosforskim moreuzom u pratnji lokalnog vodiča. Nakon toga poseta kvartu Ortakoj, najpopularnijem mestu za izlaske na samoj obali Bosfora, a zatim slobodno vreme na trgu Taksim i glavnoj ulici Istiklal. Slobodno popodne. Fakultativno: U večernjim časovima odlazak u restoran na brodu, sa orijentalnom muzikom i neograničenim pićem.Noćenje.

5. dan ISTANBUL– BEOGRAD
Doručak.Napuštanje hotela.Slobodan dan za individualne aktivnosti. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 16:45 h(JU803).Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ u 16:25h. Kraj programa
- 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
- 30% prilikom rezervacije, a ostatak na 4 jednake rate čekovima građana;
- Platnim karticama (Dina, Visa, Master, Maestro);

PLN

Zimovanje

Izaberite idealnu destinaciju za zimu

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama