Pupinovim putem

izlet, Srbija

Opis destinacije

Pođite s nama u pravu naučnu i umetničku avanturu i upoznajte razvojni put, život i delo Mihajla Pupina, jednog od najznačajnijih naučnika na svetu i doživite Banat kroz slovačku kulturu, tradiciju i običaje...

Informacije

SMEŠTAJ

  • Bez smeštaja

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Prevoz
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Datumi polazaka za 2020. Godinu: 28.06; 26.07; 23.08; 27.09; 25.10; 29.11.

Cena programa: 1.450 din 

Uključeno u cenu
- Prevoz turističkim autobusom ili mini busom u zavisnosti od broja prijavljenih  
- Pratnju licenciranog turističkog vodiča
- Troškove organizacije putovanja 

Nije uključeno u cenu
- Ručak u restoranu Banatski salaš, meni po izboru 
- Ulaznice prema programu (Rodna kuća Mihajla Pupina 150 din, Radionica za izradu violina 100 din, Galerija naivne umetnosti i muzej Martina Jonoša 200 din)

Polazak iz Beograda u 09:00h. Putnici će naknadno biti obavešteni o tačnom mestu polaska. Putovanje do Pančeva. Poseta Svetouspenskom hramu, koji je Pupin posećivao, a čiji ikonostas je radio Konstantin Danil. Poseta školi koju je pohađao Mihajlo Pupin i u  kojoj su se rodile ideje, ali i odgovori na njih. Škola nosi njegovo ime, a u njegovu čast u Pančevu postoji Regionalni centar za talente iz oblasti nauke i kulture. Objekat poseduje vrednu zbirku najtalentovanijih mladih naučnika, patente, i druge radove iz oblasti nauke, ali i likovnog stvaralaštva.Polazak ka Idvoru. Idvor je rodno mesto Mihajla Pupina. Ovde posećujemo ZAVIČAJNI KOMPLEKS ”MIHAJLO IDVORSKI PUPIN” (rodnu kuću, Muzej, Zadužbinu, Putokaz, Pravoslavnu crkvu Sv. Blagovesti…) Odlazak do obližnjeg salaša (Banatski salaš) gde ćemo napraviti pauzu za ručak i uz mogućnost degustacije specijalita banatske kuhinje. Sledi poseta mestu Kovačica. Poseta Galeriji naivne umetnosti, gde ćete videti stvaralaštvo Zuzane Halupove i drugih slovačkih umetnika a zatim i umetničkoj radionici za izradu violina.Obići ćemo i Muzej Martina Jonaša, jednog od najznačajnijih autora u svetu naivnog slikarstva I jedan od osnivača Galerije naivne umestnosti. Povratak za Beograd. Dolazak u Beograd oko 19:00 časova. Kraj programa.

Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 30% avansa od ukupnog iznosa, dok je ostatak moguće uplatiti najkasnije 3 dana pred početak putovanja. Celokupan iznos mora biti uplaćen pre realizacije putovanja. 

MGLN

Grčka

Hotelski i apartmanski smeštaj

Turska

Idealan odmor za celu porodicu