Sankt Peterburg

St. Peterburg, Rusija

već od 579€

Opis destinacije

St. Peterburg, Petrograd, Lenjingrad...nazivi su jednog od najlepših gradova sveta, bisera Finskog zal iva bogate istorije,tradicije i kulture.Broji više od 5 milion a stanovnika .Kroz grad prolazi 65 kanala na kojima se nalazi 45 ostrva. U periodu od 1712 - 1918. godine bio je glavni grad Rusije. Sagradio ga je pre više od tri veka Petar Veliki,jedan od najvećih ruskih vladara,po uzoru na tada čuvene evropske prestonice,dvorove i palate.Petar Veliki je imao izvanredan osećaj za lepo i od evropskih uzora je uzimao samo najbolje.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Termin putovanja
Hotel
Ukupna cena
Vreme leta
po osobi
16.09.-21.09.21STANCIA L1 3*579€19.05. JU 674 17:00 / 20:45
23.05. JU 671 10:45 / 12:35

U cenu je uračunato
- Povratni avionski prevoz na relaciji naznačenoj u programu: Beograd –St. Peterburg - Beograd sa kompanijom AirSerbia
- Avionske takse u zemlji i inostranstvu 66EUR-a (avionske takse su podložne promenama)
- Transferi po programu: aerodrom-hotel-aerodrom
- Smeštaj u St. Peterburgu (5 no ćenja sa doručkom – švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 sobama
- Panoramsko razgledanje St. Peterburga
- Licencirani vodi č na destinaciji
- Troškove organizacije i vo đenja aranžamana

U cenu nije uračunato
- Individualno međunarodno zdravstveno osiguranje PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA
- ulaznice i fakultativne izlete u St. Peterburgu
- Individualne troškove

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama; u sve cene je ura čunat vodič, autobus i ulaznice;za broj prijavljenih putnika ispod 15, program ce se realizovati javnim prevozom, metroom ili autobusom, minimalan broj za realizaciju je 10 putnika):
- Ermitaž– 50 €
- Puškin (Carsko selo) i Petergof ( Gornji i Donji pa rk ,bez dvorca)-95 €( mora biti najavljen i uplaćen u agenciji pre polaska na put )
- Vožnja kanalima i Nevom - 35 €
- Petropavlovska tvrđava 30 €
- Večernji St.Peterburg-podizanje mostova – 30 €
- Isakijevska saborna crkva – 30€

Postoji mogucnost uplate svih izleta u agenciji

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodi ča, ulaznica, organizacije...Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih isleta snosi ino-partner

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cene aranžmana ( 1/1 sobe iskljucivo na upit)

POPUSTI:
- deca od 0 – 2 godine pla ćaju 30 € u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)
- deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve puno platežne osobe (imaju sedište u avionu, imaju ležaj u hotelu)
- 1/2+1 sobe iskljucivo na upit
Hotel je otvoren pre tri godine, ima savremeni dizajn i lociran je u centru grada, 10 minuta pešice od Nevskog prospekta.. Hotel ima recepciju, besplatan WiFi na javnim mestima, lift, restoran, mini market, suvenirnica. Pušenje nije dozvoljeno. Svaka soba ima tuš/WC, toaletni pr ibor, fen, TV, telefon, vešalica za ode ću. Doručak – kontinentalni švedski sto.
1. dan BEOGRAD – ST.PETERBURG
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 14.3 0 sati. Let za St.Peterburg (JU 674) u 17.00 sati. Sletanje na aerodrom u St.Peterburgu u 20.45.Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Noćenje.
2. dan ST. PETERBURG-PETROPAVLOVSKA TVRĐAVA-PODIZANJE MOSTOVA
Doručak. Panoramsko razgledanje grada znanog ranije i kao Petrograd ili Lenjingrad, drugog po veličini ruskog grada, „Veneciji severa“ smeštenoj nadomak B altičkog mora, na reci Nevi. Kao rusko političko i kulturno središte tokom više od 200 godina, često se smatra i severnom ruskom prestonicom. Brojni vijugavi kanali, barokni mostovi i veličanstvene palate čine ga jednim od najlepših gradova sveta( središte grada je pod zaštitom UNESCO-a) .U pratnji stru čnog vodiča obilazimo: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevs k asaborna crkva, Bronzani konjanik … (bez ulaska u objekte). Fakultativno :Petropavlovska tvrđava . Masivni zidovi i impresivna ulazna vrata karakteristični su za ovu tvrđavu u kojoj su bili smešteni deo gradskog garnizona i zloglasni zatvor za političke zatvorenike najvišeg ranga. Među prvim zatvorenicima bio je Petrov sin Aleksej, koji je bio mučen i umro u tvrđavi. Ćelije u kojima su bili zatvoreni mnogi poznati Rusi poput Dostojevskog, Gorkog ili Trockog danas su deo muzeja, kao i „Komandantova ku ća“ gde su zatvorenici bili ispitivani. Pored „Koman dantovekuće“ nalazi se katedrala Sv. Petra i Pavla, čiji je visoki i vitki pozlaćeni toranj vidljiv iz svakog dela grada. Tako raskošno ukrašena crkva dostojno je poslednje počivalište ruskih careva dinastije Romanov od Petra V elikog do pretposlednjeg Aleksandra III. Fakultativni izlet: Večernji St.Peterburg-podizanje mostova Povratak u hotel. Noćenje.
3. dan ST. PETERBURG-PUŠKIN-PETERHOF
Doručak. Slobodno vreme ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet u Puškin-Carsko Selo koje je letnja rezidencija KatarineVelike. Dvorac se nalazi 24 km južno od Sankt Peterburga u mestu Puškin. Kompleks
sezona 2021..godine ISt. Peterburg, avion, 6 dana 1/5 I
dvorca i park površine 34 km 2, uredjivan je za caricu Katarinu I od 1710. Dogradjuje ga čuveni arhitekta Rastreli, čijom zaslugom dvorac dobija novu, raskošnu dimenzij u. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300 – godišnjice osnivan ja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Katarininom dvorcu vratila stari sjaj. Ovde su živeli Puškin , Ljermontov, Tolstoj, Ahmato va. Nastavak puta prema Peterhofu – Ruskom Versaju, letnjoj carskoj rezidenciju Petra Velikog. Nalazi se na 29 km od Sankt Peterburga, na južnoj obali Fin skog zaliva. Kompleks dvorca i parkova Peterhofa pretstavlja ishodište za milione turista iz čitavog sveta koji hrle da vide “Prestonicu fontana”. Nastao je kao potreba Pe tra Velikog za izgradnjom primorske svečane rezidencije ruskih careva. Gradnja kompleksa završena je 1754.g . Završne radove više od 10 godina izvodi arhitekta Rastreli. Velelepni dvorac dominira na uzvišenju na d zalivom. Ispred njega se nalazi jedna od najlepši h fontana na svetu sa 250 pozlaćenih skulptura i 64 fontana. Povratak u hotel. Noćenje.
4. dan ST. PETERBURG - ERMITAž – VOŽNJA KANALIMA
Doručak. Fakultativni izlet:Ermitaž. Obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu čija je ogromna zbirka izložena u 6 zgrada. Nalazi se na levoj obali Neve i osnovana je 1764.g. za vreme vladavine Katarine Velike. Ima više od 300 izložbenih sala sa preko 3 miliona eksponata. Posebno se ističe zbirka zapadnoevropske umetnosti - slike, skulpture, predmeti primenjene umetnosti, od kojih su najpoznatiji Mikelanđelo, Leonardo Da Vinči, Rembrant. Glavna zgrada je zapravo Zimski dvorac koji je nekada bio zvanična rezidencija ruskih careva a projektovaoga je italijanski arhitekta Bartolomeo Rastreli. Unutrašnjost dvorca oduzima dah svojim š irokim hodnicima i belim mermerom, kristalnim lusterima, visokim stubovima i velelpnim mozaicima. Slobodno vreme ili odlazak fakultativno na vožnju kanalima i Nevom . Upoznavanje sa Sankt Peterburgom sa reke Neve, plovidba po mnogobrojnim kanalima i upoznavanje sa arhitekturom stare ruske prestonice. Specifican pogledna grad za čije ime se vezuju razni mitovi i važni istorijski d ogađaji pokazaće zašto Sankt Peterburg zovu Severna Venecija.Noćenje.
5. dan ST. PETERBURG – ISAKIJEVSKA SABORNA CRKVA
Doručak. Fakultativni izlet: Isakijevska saborna crkva, najveća pravoslavna crkva u Rusiji, ali i jedna od najlepših gra đevina Sankt Peterburga kako zbog svoje spoljne tako i unutrašnje dekoracije. Zvani čni naziv je Sabor prepodobnog Isakija Dalmatinskog a građena je od 1815. Do 1858. Godine, prema projektu arhitekte Ogista Menferana.Slobodno vreme. Noćenje.
6. dan ST. PETERBURG - BEOGRAD
Doručak. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Let za Beograd u 10:45 časova (let JU 671). Predvidjeno vreme sletanja u Beograd u 12:35časova. (Kraj usluga)
- 40% prilikom rezervacije, ostatak od 60% najkasnije 10 dana pre putovanja

- 40% prilikom rezervacije, 20 % najkasnije do 10 dana pred putovanje a ostatak od 40% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana BAZ KAMATE najkasnije do 15.12.2021..

- platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)

VT

Grčka

Hotelski i apartmanski smeštaj

Turska

Idealan odmor za celu porodicu